Nyt kæmpe AaB minus?

Man behøver ikke længere at gætte på om AaB ledelsen har været deres opgave voksen og fået gjort noget drastisk ved koncernens økonomi.

Rigtig meget peger i retning af, at ledelsen kun har gjort indledende øvelser, og altså ikke lukket de åreladninger der stadig suger millioner ud af klubben, herunder håndbold som mange AaB fans i lang tid har skreget på for at få lukket.

Sidste regnskabsår var et rædselsår, hvor diverse eksperter stod i kø med kraftig kritik af AaB’s ledelse for manglende evner til at lukke for de blødende sår og nu udtaler AaB’s administrerende direktør til Sporten.dk “Sidste år havde vi et stort underskud, og det er der også en del, der tyder på, at vi får i år”.

Der er åben for sober debat under artiklen.

Share

17 Responses

 1. Michael siger:

  Det er helt forfærdeligt, at man angiveligt ikke har formået at ændre tingene i AaB. Hverken ishockey eller specielt pengesugeren håndbold burde have et budget, for det kan simpelthen ikke overholdes.

  Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Rasmus siger:

  Det kan simpelthen være mig en gåde, at man ikke lærer af sin fejl i en professionel virksomhed, som AaB koncernen burde være. Afskrivninger her og nu, tak! Det handler jo ikke kun om håndbold, men også om ishockey. Jeg er selv glad for tanken om et “sportsimperium” i Aalborg og holder meget af både fodbold, ishockey og håndbold. Men det kan bare ikke lykkes! AaB er en fodboldklub og det må de indse! Det er en naiv indstilling, hvis man er af den opfattelse, at det nok skal gå – Men nej, det gør det ikke! De har ødslet så mange millioner væk derude, at det ikke længere kan betegnes som en fejlinvestering – Det må ganske simpelthen betegnes som inkompetence!

  Jeg savner, at nogen tager det ansvar der skal til og siger “Ud med underskudsforretningerne og lad os nu få styr på det vi kan – Fodbolden”. Jeg har ingen skrubler over, at sammenligne os med OB som, i mine øjne, har den samme profil, som AaB har. De har dog koncentreret sig om, deres ekspertområde og det afspejles i den grad deres nuværende position i dansk fodbold.

  Til sidst skal et stort tak lyde til de mennesker, der har ødelagt den klub, som jeg elsker så højt! Tak til AaBs bestyrelse – Smut så med Jer og lad nogle kompetente overtage. Bum!

  Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Allan siger:

  Hele bestyrelsen skal fyres, længere er den ikke. Håber virkeligt på en rigmand opkøber hele klubben.

  Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Michael siger:

  Godt sagt Rasmus. Jeg er 100% enig med dit indlæg. Manglen på respons overfor de store problemer er rystende.

  Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Allan siger:

  Forstår virkelig ikke denne klub længere. De havde Allan Kuhn i hænderne. Hvorfor så skifte fra kuhn til en anden træner fra sverige som INGEN erfaring har OVERHOVEDET?! :S

  Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Jan siger:

   Allan der blev bedt om en sober debat, det kan man ikke ligefrem siger du bidrager med, jeg håber dit indlæg bliver slettet, det bidrager ikke med noget.

   Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Lasse siger:

  Når Aab fodbold bliver ved med at sælge deres bedste spillere, fordi de er så meget i underskud, er der skuda snart ikke noget der hedder Sas-ligaen mere. De skal få styr på den økonomi, ellers må de fandme fyre den nuværende bestyrelse og få et nyt ind!!

  Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Christoffer siger:

  Personligt kan jeg godt acceptere en eller flere sæsoner med mindre sportslig succes hvis det er kravet for at få styr på økonomien og opbygge et ungt hold, men hvis man på trods af lavere lønninger (som man må formode vi har med salg af profiler) stadig trækker minus i koncernen, er det fuldstændigt uacceptabelt overfor os fans og aktionærerne.

  I min verden, hiver Lynge den ene redning op af hatten efter den anden, men han kæmper en ulige kamp med en ledelse, der dræner kassen (og mere til!) på bekostning af kammerateri (HINT: bygninger) og inkompetence.

  Jeg er meget bekymret for klubbens fremtid.

  Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Ida siger:

  For det først, så kan en bestyrelse ikke fyres. Bestyrelsen i AaB består af syv medlemmer, hvoraf fem vælges af generalforsamlingen, mens to udpeges af AaB af 1885. Bestyrelsen evaluerer årligt bestyrelsesarbejdet og drøfter sammensætningen af bestyrelsen med henblik på at sikre tilstedeværelsen af fornødne kompetencer og mangfoldighed. Nye kandidater til bestyrelsen forelægges for den samlede bestyrelse, ligesom bestyrelsen i tilfælde af nyvalg udsender en beskrivelse af de opstillede bestyrelseskandidaters baggrund sammen med indkaldelsen til den pågældende generalforsamling. Det kræver derfor både nye kandidater ligesom aktionærene på generalforsamlingen skal stemme for at udskifte den sidende bestyrelse med de nye kandidater. Direktionen der er valgt af bestyrelsen har ansvaret for den daglige drift af selskabet og kan derfor også stilles til ansvar for, at selskabet evt. ikke drives så optimalt, som det kunne.

  Hertil må det dog tilføjes, at hvis man som interesseret AaB-fan bruger lidt tid på at læse regnskabet for 2009, så er der intet heri, der giver udtryk for, at hverken bestyrelsen eller direktionen forventer et overskud i 2010. Tværtimod kaldes 2010 på side 10 for et overgangsår, hvorfor overskud først kan forventes i 2011. Ledelsen gør dog ligeledes klart, at selskabet er dybt afhængig af de sportslige resultater, hvilket påvirker såvel præmiepenge, sponsorindtægter som tv- og radioindtægter. Jeg er personligt af den overbevisning, at selv den dygtigeste og mest kompetente ledelse i en sportsklub, vil have særdeles svært ved ligefrem at genrer et overskud. Dertil er udgifterne simpelthen for høje. Det er jo ikke for sjov, at selv ikke engang Barcelona kan få enderne til at nå sammen….

  Vi har brug for en hovedsponsor uden bund og nogle gode sportslige resultater. Det store spørgsmål er så, om/hvordan vi kan opnå det….

  Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Michael siger:

  Respekt for et godt indlæg Ida.

  Artiklen handler dog ikke om bestyrelsen daværende betragtninger, men om Poul Sørensens seneste udmelding i Sporten.dk. Jeg kan godt se de til dels hænger sammen, men hvis man igen lander på et stort underskud, så ser det skidt ud. Jeg tror godt vi alle vidste, at der ville komme endnu et underskud, men jeg tror det er størrelsen der tænder folks temperament. Kvartalsregnskabet gav indikationer om, at det peger i den slemme retning igen og det er ikke acceptabelt. Det må da alt andet lige være indlysende, at håndbold og lignende ‘projekter’ ingenlunde bliver en økonomisk gevinst og burde have været lukket for lang tid siden.

  Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Ida siger:

   Problemet er vel mere overordnet, at sport generelt ikke er nogen økonomisk gevinst for ret mange andre end spillerne.. Investeringen i AaB har jo været gjort netop for at forsøge at finansiere fodbolden og for at opretholde et højt niveau. Særligt investeringerne i ejendomme viste sig jo så at være helt forfærdelige, men det skyldes jo den generelle økonomiske situation i hele verden. Jeg har desværre ikke nogen trylleformular på, hvordan klubbens økonomi kan genoprettes med et enkelt trylleslag og det skyldes nok, at den ikke findes. Men både fans og investorer skal måske også prøve at være lidt realistiske og så se tingene i det lidt større perspektiv, som bestyrelsen og direktionen forhåbentlig prøver på. Jeg håber selvfølgelig meget på, at klubben kommer nogenlunde helskinnet gennem de næste par år, for så langt et perspektiv tror jeg er nødvendigt, for ligefrem at kunne se et overskud i klubben igen.
   Hermed ikke sagt, at jeg fritager bestyrelsen og direktionen for noget ansvar og jeg ser også gerne forbedrede resultater inden for det næste års tid.. Både økonomisk og sportsligt!!

   Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Christoffer siger:

  Ida:
  Det er nogle spændende betragtninger og du højner klart debatten med nogle underbyggede og velargumenterede debatter.
  Jeg tror problemet er, at man fra ledelsens siden (direktion og/eller bestyrelse) ikke kommunikerer “vilkårene” for sådan en overgangsfase til de menige fans, presse, osv.

  Jeg ved godt, at AaB som børsnoteret selskab, har en forpligtelse til ikke at skabe en negativ stemning selskabet og man ikke må offentliggøre ting udenom regnskabet, men det ville klæde ledelsen med nogle realistiske udmeldinger FØR der offentliggøres det ene blodrøde regnskab efter det andet. Altså ikke nødvendigvis konkrete tal, men en overordnet og langsigtet plan som fans og folk omkring klubben kan forstå, uanset om de så er enige eller ej.
  Pt. oplever man som fan at blive negativt overrasket, hver gang regnskabstal bliver offentliggjort (selvom de fleste jo nok frygter alligevel) og det tror jeg personligt skaber en masse mistillid til ledelsen. Det er meget vigtigt med åbenhed i sådan en problematisk situation.

  Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Ida siger:

   Åbenhed er selvfølgelig altid en god ting, men AaB er hverken mere eller mindre hemmelighedsfulde end andre børsnoterede selskaber – forboldklubber eller ej. En forboldklub er bare underlaget en interesse, som andre selskaber ikke oplever på samme måde. Der er ikke ret mange af de øvrige selskaber på fondsbørsen, der har den samme interesse fra helt almindelige mennesker, som fodboldklubberne har og det medvirker til, at denne type debatter ikke opstår, når f.eks. Danske Bank ikke ligefrem kan levere flotte regnskaber for tiden. At AaB oplever denne interesse er jo sådan set positivt, for det viser, at der er interesse og opbakning til klubben – det var da værre, hvis folk var ligeglade. Men at “tilfredsstille” denne interesse med informationer om den daglige drift af selskabet ved jeg ikke, om vil løse ret meget.
   Jeg må nok indrømme, at jeg ikke er blevet overrasket over at gense røde tal på bundlinjen, men det bunder i, at jeg har læst regnskaberne. Det kan man ikke forvente, at hver enkel fan gør, men jeg fornemmer ikke, at ledelsen sidder på informationer, som kunne gøre situationen lettere at forstå for fursetrede fans – tværtimod nok næsten.

   Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

 11. Tore siger:

  Det handler jo desværre ikke udelukkende om den måde, hvorpå klubben er blevet kørt de seneste mange år, men ligeledes den procedure, man har benyttet i forbindelse med offentliggørelser af regnskaber. Under regimet Per Søndergaard har man, som en årligt tilbagevendende begivenhed, kunnet høre denne mand udtale, at NU forventer man fremgang og sorte tal. Det eneste, der er sket, er det modsatte.

  Så det handler også om meget andet en tæft og kompetencer i forhold til at generere penge. Det handler lige så meget om, at AaB’s troværdighed nu kan ligge på et ekstremt lille sted. Det gælder for såvel sponsorer, fans og den økonomiske redningsplanke, bedre kendt som Nordea. Det faktum, at tilliden til AaB’s bestyrelse er nærmest ikke eksisterende betyder, at sponsorer fx ikke står i kø for at smide penge i klubben. Man vurderer simpelthen, at man ikke kan stole på d’herrer i bestyrelsen.

  Så vil nogle måske spørge, hvorfor man genvælger denne bestyrelse gang på gang. Det drejer sig i min optik om, at dem, der sidder på langt de største aktieposter har et tæt forbundet og ofte uigennnemsigtigt netværk, hvori de siddende bestyrelsesmedlemmer også er indfiltreret. Disse mennesker og virksomheder i Nordjylland har aktier i hinandens virksomheder, ligesom de sidder i hinandens bestyrelser. Det betyder dermed, at det bliver en meget lille og lukket klub, hvor det ikke er kompetencer og dygtighed, der afgør hvem der sidder i sæderne, men derimod forbindelser gennem mange år i nordjysk erhvervsliv. Det er en meget uheldig måde at drive virksomhed på. Men desværre næsten umulig at komme ud af, når der er så relativt få af de helt store virksomheder i Nordjylland.

  At bestyrelsen gennem de seneste mange år så heller ikke har evnet at køre en fornuftig forretning trods mange gyldne muligheder er en anden sag, som snart er diskuteret til hudløshed. Men det hænger igen sammen med, at det ikke er de dygtigste folk, der sidder der, men dem med netværkene.

  Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Ida siger:

   Jeg vil give dig ret i, at bestyrelsesmedlemmerne måske har lidt for mange interesser på tværs af alverdens forskellige relationer. Det ses også i regnskabet, hvor bestyrelsesmedlemmernes øvrige arbejder er nævnt, og det er de samme virksomheder på kryds og tværs – meget uheldigt. Revisor mener dog, at de fem medlemmer, der er valgt på generalforsamlingen er uafhængige…. På et nordjysk niveau kan det godt være, at det er uafhængigt, men holdingen til den slagt i Nordjylland er også meget afslappet.

   Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>