AaB-FCK: Point i skandale-kamp

Det blev i allerhøjeste grad idiotien og skandalerne, der sejrede på Aalborg Stadion i aften i en kamp uden andre vindere.

I grunden var det en ret underholdende kamp, hvor FC København overraskede ved IKKE at prøve at tage initiativet. Deres taktiske tilgang til kampen kan stort set beskrives som følger: trille bolden rundt mellem de fire bageste og forsøge at skabe et temposkift med en lang bold op mod N’Doye.

Det pinligt simple koncept fik de heldigvis ikke stort ud af.

I stedet var det AaB, der ret tidligt satte sig på kampen ud fra det velkendte og velprøvede kontraprincip. Første halvlegs største – og næsten også første – chance tilfaldt Helenius, der i én og samme bevægelse tæmmede bolden og flugtede mod mål, hvilket tvang Wiland til en stor redning.

Generelt var de røde bare skarpest hele kampen igennem. Bedste sporadiske forsøg fra FCK i første halvleg var en dyb stikling til Cesar Santin, som stort set ikke nåede at bevæge sig efter bolden, før en velspillende Nicolaj Larsen havde samlet læderet op.

Mens der var lidt længere mellem snapsene i anden halvleg, skulle man alligevel runde den lille times spil, før FCK kunne siges at have en reel scoringschance, da Santin stod helt udækket på et indlæg, men hans hovedstød sad midt for mål, hvor Nicolaj Larsen sikkert greb bolden.

Nu er hovedstadsklubben imidlertid tæt på at hente prædikatet Danmarks Tyskere. Akkurat som man gentagne gange i årenes løb har beskyldt tyske klubber og ikke mindst deres landshold for at tyvstjæle sejre i sidste sekund, således har også FCK udviklet sig til professionelle tyveknægte. Og tyveri var det første ord, der faldt mange ind, da N’Doye headede bolden i mål fem minutter før tid.

Heldigvis har vores drenge lidt den samme never-say-die attitude, som kendetegner tyskerne og FCK. I to minutters overtid hamrede Helenius til bolden fra kanten af feltet, og den strøg som et projektil fladt ind til venstre for Wiland. FCK havde dog tid til endnu en mulighed, da de på næste angreb fik frispark næsten midt for mål og lige uden for feltet. N’Doye skød lumsk uden om muren, men en fantomredning af Nikolaj Larsen sikrede os fortjent point. Og som kampen formede sig, kan man ærgre sig over, at det ikke blev alle tre point. Rasmus Würtz blev helt fortjent kåret til AaB’s – og vel også kampens – bedste spiller.

Skandalefans i begge ender

Man kan ikke lave et referat af denne kamp uden at komme ind på hovedløse optrin af såkaldte ”fans”. Disse mennesker – både vores egen idiotiske baneløber og FCK’ernes romerlys-tosser – kan bare ikke tillade sig at kalde sig fans af fodbold, for så opfører man sig ganske enkelt ikke, som om hjernen var et ubenyttet organ!

For at tage gæsterne først, for de gjorde dog mest for at bringe sig i fokus. Romerlys blev tændt gentagne gange og også ofte kylet ind på banen, første gang allerede efter et par minutters spil. Helt galt gik det imidlertid først i anden halvlegs 25. minut, da ikke mindre end otte romerlys blev tændt og svunget rundt på samme tid! Det foranledigede kampens i øvrigt udmærkede dommer Michael Johansen til at sende samtlige spillere i omklædningsrummet og udstede en besked over højttaleranlægget om, at ved gentagelsestilfælde ville han øjeblikkeligt afblæse kampen. Så skete det selvfølgelig hverken værre eller bedre, end at en enkelt idiot blandt udeholdets fans tændte et lys, da spillerne løb ind på banen igen. Dommeren valgte dog ikke at trække konsekvensen, måske ud fra en vurdering af at en kampafbrydelse indbød til større sikkerhedsrisici end at se gennem fingre med en enkelt klaphat.

Én enkelt klaphat, det var vi også leveringsdygtige i. Umiddelbart efter 0-1 målet havde en tosse held til at snyde kontrollørerne og løbe på banen, tilsyneladende målrettet mod at overfalde FCK’s brasilianer Claudemir. Mens Aalborg Stadions kontrollører viste sig lige så langsomme til handling som til en berømt/berygtet Svensker-landskamp, så viste Augo, at han som en sand kaptajn ejer både handlekraft og initiativ. Stort set ene mand fik vores anfører stoppet galningen i sit forehavende og holdt ham nede, indtil de gumpetunge kontrollører kunne bære tossen ud til, hvad man må formode bliver en meget lang pause fra live fodbold på Energi Nord Arena.

Som det også er nævnt andetsteds, er det til enhver tid en utilgivelig og uacceptabel opførsel, særligt nu hvor vores elskede klub befinder sig med røven i vandskorpen rent økonomisk. Alle fortilfælde viser, at der kommer en økonomisk straf til AaB – også for FCK’ernes romerlys-afbrændinger. Det er stadig hjemmeholdet, der som arrangør har ansvaret for sikkerheden.  AaBfan.dk håber og tror, at regningen for dette stunt i slutminutterne bliver sendt sammen med en årelang karantæne til vores lokale baneløber.

Share

8 Responses

 1. Brian siger:

  Til baneløberen – velkommen på forsiden:

  http://tinypic.com/view.php?pic=288s2dw&s=5

  Mange er enige i indlæget. er du?: Thumb up 20 Thumb down 0

 2. Skywalker siger:

  Pinligt at baneløberen hiver alle AaB fans med ned på FCK-fans niveau..

  Mange er enige i indlæget. er du?: Thumb up 24 Thumb down 0

 3. Christoffer siger:

  Utroligt, at der ikke er nogen som stopper baneløberen – han må da være på stadion med nogen.
  Er dog ret stolt af Augo, der effektivt holdte ham tilbage og sagde, at det var bedre at han selv (Augo) fik et slag end en af udeholdets spillere, så AaB forhåbentlig ikke ville tabe kampen. Det er fandme en sand Mr. AaB!
  http://onside.dk/nyheder/superligaen/augo-om-banelober-han-sa-vild-ud-i-ansigtet

  Gad vide om FuCK’s fans fik smuglet pyro med ind under deres forsøg på at storme hegnet ved indgangen?
  http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/28/4090448/3/fck-fans-gik-amok-ved-indgang

  I øvrigt får PS&E vel en regning for de faciliteter de smadrede på stadion (nåeh nej – de har ikke noget med deres retarderede fans at gøre).

  Enig eller uenig: Thumb up 7 Thumb down 0

  • Bettina siger:

   Baneløberen stod næsten lige foran min veninde og jeg, og var bestemt ikke alene. Han blev hjulpet over 3-4 andre.. Dårlig stil. :(

   Enig eller uenig: Thumb up 1 Thumb down 0

 4. Jørgen siger:

  FCK er en fadæse. Jeg har egentligt altid syntes, at FCK har holdt sigfor god til den slags, men nu er de helt nede på Brøndby-niveau. Naturligvis sker der ikke noget med FCK, men derimod sender DBU… MED GARANTI… en voksen regning til AaB.

  DBU kan ikke forvente, at der sker noget, når der ikke er konsekvens i deres vennetjenester.

  Enig eller uenig: Thumb up 5 Thumb down 0

 5. Laila siger:

  men FCK går desværre uberørt ud af denne kamp, DBU tør ikke røre dem… AaB får deres straf for baneløberen…. sådan er det… og selvfølgelig skal der straffes for fjolset, men håber fandme han selv kommer ti at betale… jeg håber det sådan, men vi har set før at FCK og tildels BIF gå fri… de er på papiret danmarks stærkeste hold… men FCK er om vi vil eller ej en magtfaktor i dansk fodbold, og derfor sker der intet… allerhøjest et rap over nallerne a la.. fy det må I ikke…. men AaB bliver straffet HÅRDT for dette…

  Enig eller uenig: Thumb up 3 Thumb down 0

 6. Morten Jensen siger:

  Nu vil jeg ikke spilde min tid eller energi, på at snakke om ham IDIOTEN der løb på banen eller de få FCK fans der er mentalt handicappet. Det eneste man kan håbe er, at der snart bliver taget fat i Danmark’s fankultur fra DBU side.

  Tilbage til fodbolden.

  Jeg tage hatten af for Anders Due.
  Han virkede til at være så opsat på fight, og han stoppede først med at tonse rundt da
  tanken var HELT tom. Generelt var der ikke nogle store fejl, og stor fremgang at spotte.

  Så klart godkendt drenge, flot!.

  Enig eller uenig: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Rasmus M. siger:

   Helt enig!
   Anders Due leverede (sammen med resten af holdet) en klart godkendt præstation!
   Jeg er stolt af holdet, og herligt endnu engang at se Helenius’ fantastiske højreben, den knægt er god, rigtig god.

   Enig eller uenig: Thumb up 3 Thumb down 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>