Fangrupper boykotter på grund af solidaritetsaftalen

Det bliver en stille søndag på Energi Nord Arena i dag, når Lyngby gæster det lokale hold. Flere af Aalborgs stemningsgrupper boykotter nemlig kampen. Det samme sker på Brøndby Stadion, hvor både AGF- og Brøndby-fans vil droppe stemningen kampen igennem.

Auxilia, Boys Republic, ATA og Vesttribunens Drenge har således udsendt en samlet pressemeddelelse, hvor de udtrykker frustration over den såkaldte solidaritetsaftale, som er kommet til enighed mellem AGF, BIF, FCK, OB og AaB.

– Vi fans skabte i fællesskab noget magisk i foråret 2011 og mobiliserede en støtte, som vi håbede, klubben ville påskønne fremover! Derfor var det med særdeles triste miner, vi læste AaB’s pressemeddelelse tirsdag aften. En pressemeddelelse som vi mener mistænkeliggør egne fans. Dem som har støttet op om klubben i årevis, igennem alle kriser man kunne forestille sig. Vi har været der for jer hver gang, og dette er takken?, står der i pressemeddelelsen.

Solidaritetsaftalen kom til i kølvandet af søndagens uroligheder på stadion, hvor FCK-fans fik stoppet kampen midlertidigt ved at kaste fyrværkeri på banen. Samtidig var der tumult udenfor stadion før kampen og en baneløber i kampens døende minutter. Ovenpå dette blev klubberne enige om at registrere sine udebanefans engang i fremtiden. Man vil også lukke udebaneafsnit i bestemte kampe, hvis der opstår problemer. Denne aftale har ikke fået god respons fra fans, ligesom de aalborgensiske fans i stemningsgrupperne også føler sig uretfærdigt behandlet.

– Vi er glade fodboldfans, ikke forbrydere eller dyr! Vi mener, at klubben har udvist så stor disrespekt for vores fanarbejde, at vi derfor føler os nødsagede til at sætte hårdt mod hårdt og opfordre til totalt boykot af Lyngby-kampen på søndag d.11/3 2012.

FCK indførte for to år siden et register for deres medrejsende fans til udebanekamp.

Share

25 Responses

 1. Jesper siger:

  “Flere af Aalborgs stemningsgrupper boykotter nemlig kampen – og opfordrer andre til samme. Det samme sker på Brøndby Stadion, hvor både AGF- og Brøndby-fans vil droppe stemningen kampen igennem.”
  Det er vel ikke det samme. AGF- og BIF-tilskuerne boykotter ikke kampen. Under overskriften “Vi vil høres” har de besluttet ikke at blive hørt under kampen. De pågældende fangrupperinger fra AaB har derimod valgt at blive væk fra kampen og i stedet støtte klubben fra sofaen.

  Er du enig i indlæget? Thumb up 6 Thumb down 14

 2. Jesper B.O. siger:

  Hold op hvor jeg synes det er noget fis at de boykotter kampen… Støt da op om at klubberne nu har fået nok. Metoden er måske ikke ideel men de har følt sig nødsaget til at hitte på noget som kan implementeres øjeblikkeligt, for det er forståeligt at nok er nok… der står heller ikke noget i vejen for denne måde at gøre det på kan erstattes af en anden og det må klubbernes fans så slå et slag for.

  Jeg tager i hvert fald på stadion imorgen og støtter AaB.

  Mange er enige i indlæget. er du?: Thumb up 56 Thumb down 6

 3. Lars siger:

  Har jeg misforstået noget eller er det ikke kun hvis der bliver problemer, de udebaneafsnit bliver lukket? Og bliver alle afsnit lukket hvis der er problemer ET sted?.. For hvis det ikke er tilfældet er der vel ikke et problem med mindre vi laver det selv.. Indtil der kan komme en ordentlig registrering af folk, noget som virker efter hensigten og ikke som det FCK-away har, så synes jeg at det er den bedste mulighed klubberne har for ikke at miste point og penge på den konto.

  Enig eller uenig: Thumb up 7 Thumb down 1

 4. Finn siger:

  Giv nu lige klubberne en chance for at løse problemerne med urolighederne til kampene. Lige meget hvilke tiltag klubberne tager kan det ikke ungåes at man træder nogen over tæerne.
  Får klubberne ikke gjort noget ved problemet er jeg ikke i tvivl om at det ender med at politikerne vil sende regningen videre til klubberne for det talstærke opbud af politi. En regning der kommer til at ligge mellem 1 og 10 mio kr. pr. kamp. En udgift som de trængte klubber ikke har brug for.

  Er du enig i indlæget? Thumb up 13 Thumb down 3

 5. Søren siger:

  Visse elementer i fanskarerne løber rundt og skaber sig tosset. De drikker sig stive, ødelægger hvad de passerer på vej til/fra stadion (og dermed som regel ANDRES ejendom) og smider om sig med fyrværkeri på stadion (jeg troede, det var forbudt!!) og udsætter igen andre for fare for at blive brændt af – til en fodboldkamp!

  Under dække at være fans bliver de som oftest IKKE holdt ansvarlig for deres ødelæggelser og hærgen – nej, det gør de klubber, som de påstås at støtte, i form af bødestraf og – måske – pointsanktioner.

  Klubberne bliver altså draget til ansvar for ansvarsløshed hos ANDRE, som dybest set INTET har med klubberne at gøre, uanset hvad de måtte kalde sig.

  Hvordan i alverden kan de sådanne fans forvente at blive inddraget i løsning af problemet? Hvad ville AaB-tilhængere tænke om folk, der pludselig blev årsagen til økonomisk ragnarok i Ø. Uttrup ?

  Er du enig i indlæget? Thumb up 8 Thumb down 4

 6. Jesper B.O. siger:

  Søren:

  Det er ikke sikkert at jeg læser det rigtigt men jeg synes det lyder som om at du skærer alle over een kam, med det mener jeg at du får det til at lyde som om at ALLE dem der opholder sig på udebane afsnittene er nogle idioter og det er absolut ikke rigtigt. Dem som vil involveres er dem som ikke laver ballade…

  Enig eller uenig: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Søren siger:

   Synes ikke, du kan være bekendt at læse det sådan.. jeg startede jo netop med VISSE elementer :)!

   Dette er jo IKKE et spørgsmål om at lave regler, forhandle, ævle og snakke – det er ganske enkelt et spørgsmål om folks opførsel. Hos DBU ligger allerede regler for afvikling af turneringskampe (på alle niveauer), som siger, at det er uacceptabelt at afvikle turneringskampe under forhold som for en uge siden – og det er jo lige præcis dét, det er !

   Løsning: Dem, der ikke kan leve uden bajere, romerlys, osv. holder sig af egen drift langt væk og blander sig ikke med normalt tænkende mennesker – sværere behøver det ikke at være, og det kræver ikke hverken adfærds- eller såkaldte fankulturforskere.

   Enig eller uenig: Thumb up 1 Thumb down 0

   • Jesper B.O. siger:

    Jeg forstår nu hvad du mener, men det KAN tolkes som om at visse elementer er lig med udebanesnittet men det var heldigvis ikke det ;O)

    Enig eller uenig: Thumb up 1 Thumb down 0

 7. Thomas siger:

  Synes det er en kanon idé at alle udebane fans registreres. Gad vide om de samme mennesker har de samme problemer hvis de feks flyver til og fra København til kamp??? Der er man også registreret ved navns nævnelse på flybilletten.

  Enig eller uenig: Thumb up 6 Thumb down 1

  • Jørgen siger:

   Hvad så hvis problemet er, at dem der laver ballade i realiteten aldrig havde i sinde at gå ind og se kampen? Sådan har det været flere gange med FCKs fans. Det kan et register ikke lave om på. Til gengæld kan jeg og en flok venner sagtens tage en OB-trøje på, næste gang de kommer til Aalborg og så splitte byen af. Det vil give OBs fans store problemer.

   Enig eller uenig: Thumb up 1 Thumb down 0

 8. Kasper siger:

  Jeg syntes sku det er en mærkelig beslutning.
  Det er trods alt på udebane det bliver nødvendigt at man skal registreres, så kan man da boykotte udebanekampene. Der er trods alt en grund til at klubberne har taget den her beslutning, og det er, at der er nogen der ikke kan finde ud af at overholde reglerne. Det er naturligvis ikke alle, langt fra, men der er desværre nogen. Dette gør at der altså er nød til at ske noget, hvis ikke der skal blive alt for meget ballade omkring fodboldkampe. Det er en panik-løsning, enig, men der var nød til at ske noget. Giv det tid og håb på dialog, i stedet for at lade det gå ud over spillerne ved ikke at dukke op på stadion, det er trods alt dem vi bakker op på tribunen…

 9. stig siger:

  Jeg undskylder lige hvis jeg træder et par “småborgerlige” selvhøjtidelige personer med de såkaldte “politiske korekte holdninger” over tærerne..!

  Men synes ærlig talt at det de “unge” mennesker i de omtalte aab-fangrupper der gennem de seneste år har gjort et fantastisk godt stykke frivilligt arbejde ved at skabe en fantastisk atmosfære og stemning på vores eget stadion, og lave nogle dybt professionelle arrangementer på udebene såvel i vores egen by..!!

  Tror vi alle ved hvor vanskeligt det til tider kan være blot at få vennerne/familien til at møde op/deltage i forholdsvis etablerede arrangementer..

  Så ka sku godt forstå at de føler sig irriterede og trådt på på det skammeligste af aab`s ledelse, der ved første tegn på uro straks peger pilen i deres retning fordi de højst sansynlig aldrig har gidet at få øjnene op for detde rent faktisk foretager sig, og historisk set altid har taget fansenes opbakning for givet..!!

  Hvem kunne forestille sig at gå i gang med at lave det kæmpe banner der dækkede stort set hele ende tribunen sidste gang vi var i en pokal finale…??

  Hvem gjorde det muligt at “lille” Aalborg kunne mobilisere den hidtil største og mest vokale opbakning set til et udehold på old trafford i nyere tid…??

  Hvem satte prikken over ièt med den flotte gestus/tifo til Dennis Marshal..??

  Og sidst -men absolut ikke mindst hvem stablede en hidtil (i dansk fodbold) uset opbakning på benene ude såvel som hjemme, da klubben havde aller mest brug for det..??

  Jeg tror egentlig også dette har en uvurderlig værdi/synergi i forhold til sponsor kroner.

  Det er nu engang sådan at de folk som vil ødelægge noget af nok skal finde en måde at gøre det på uanset, og mit gæt er at de eneste folk som bliver berørt at det såkalde boykot af udebane afsnittet er dem som egentlig havde tænkt sig at bidrage til underholdningen, balade magerne skal nok finde andre måder at komme frem på, og desværre nok også finde andre pladser på stadion..!!

  Det svare til at ville udrydde kriminalitet i et land..!!

  Til sidst vil jeg gerne sige at jeg absolut tager afstand fra hærværk og vold på det kraftigste og ikke selv er indvolveret i hverken den ene eller anden aktivitet omkring kampene…

  Men synes sku ærlig talt at kritiken og løsningerne er voldsomt unyancerede, minder lidt om at skyde med sprede hagl på nytorv for at ramme nogle få i algade..!!

  Enig eller uenig: Thumb up 3 Thumb down 4

  • Brian siger:

   @Stig: Det kan de da blive ved med. Hvad er problemet i, at deres navn og adresse står i et register hvis de bare elsker at lave tifoer og bannere? De er stadig velkommen på udebane og hjemmebane

   Enig eller uenig: Thumb up 3 Thumb down 0

   • stig siger:

    Mener hele sagen er vendt på hovedet, og vi derfor nærmest ikke kommer i nærheden af at diskutere sagen, problemet er nærmest blevet gjort synonym med fanklubberne og ikke ballade magerne..!!

    Alle de involverede parter ved jo godt hvem/hvor/hvad der netop er problemet nemlig at der bliver lavet en masse hærværk og ballade i forbindelse med fodbold kampe.

    Derfor burde sanktionerne jo netop retes mod det/dem.

    men i stedet for er fangrupperne blevet mål for denne hetz, hvilket højst sansynlig medfører at næste gang der er kamp på aalborg stadion mod fck så dukker der en 20-30 fck hooligans op i familie afsnittet eller på sponsor tribunen hvilket jeg ikke mener er særlig hensigt mæssigt

    Samtidig kan det ikke lade sig gøre for almindelige fans at se aab vinde mesterskabet i parken i sidste spillerunde fordi udebane afsnittet er blevet lukket..

    Alt sammen fordi der ikke er noget af de ansvarlige der har lyst til at medvirke til at få løst det egentlige problem, fordi de er bange for det evt. ka komme til at koste lidt kroner i starten..

    Men tro mig problemerne er der stadig om 5år, selvom de spiller kampene uden tilskuer overhovedet, uanset hvem de vælger at udpege som syndebuk..!

    Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Morten Jensen siger:

  De fangrupper der boykotter kampen tænker mere på sig selv end på AaB, i mine øjne bliver i aldrig rigtige FANS, fans holder ud, i medgang og modgang..

  I ER IKKE STØRRE END KLUBBEN, INGEN ER!!..
  Det for forræderi og i burde aldrig have lov til at kalde jer for AaB fans igen.!

  FØJ!

  Er du enig i indlæget? Thumb up 8 Thumb down 4

  • Hans siger:

   Morten du er en ligeså stor mongol som din navnebror. Du aner ikke hvad du snakker om. Dem der støtter protesten er mere AaB fan end du nogensinde bliver, det er de samme som rejser land og rige rundt hvorimod du med garanti er stereotypen på en medløber fan som kun kommer på hjemmebane. Du er muligvis det største fjols og mindst nuanceret idiot der har deltaget i hele debatten, og her fik du lige trukket mig med ned..

   Her er en der sætter tingene i perspektiv, læs og forstå

   http://koik.dk/?p=126

   Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 7

   • Morten Jensen siger:

    Utroligt…
    Du aner INTET om mig, men udstil bare dig selv. Jeg har mere AaB blod i mine årer end du nogensinde får, om så du rejser til hver udebane kamp de næste 30 år.

    Du mener at den eneste måde at skabe en dialog med klubben er at boycotte kampe?, og så kalder du mig for fjols. Modsætningen til dig, vil jeg ikke rage ned på din person. Men med din holdning og kommentar fremstår du som komplet uvidende om Klub, Økonomi og general forståelse.

    Men lad mig gøre en ting klar for dig…
    Fordi du råber mere end andre, gør dig ikke til en mere trofast AaB fan.
    Lad være med at dømme mig, fordi jeg ALDRIG kommer til at dele dine/jeres agressive holdninger.

    Enig eller uenig: Thumb up 4 Thumb down 0

    • mike siger:

     Ro på drenge. I er her pga. kærligheden til klubben.

     Enig eller uenig: Thumb up 1 Thumb down 0

    • Casper siger:

     Det her sker jo netop fordi vi ikke har nogen dialog med klubben. De svarer ikke på mails og melder ikke tilbage eller har på nogen måde interesse i at lytte. Det her er den eneste måde vi kan gøres os bemærket på. Der er ingen dialog – vi søger den, men får intet igen. Det kan også være fint. Vi har ikke krav på noget som helst. Men det er for mig at se dårlig stil. Vi vil AaB det bedste. Men når man står med røven i vandskorpen kunne det måske være interessant at se på muligheden for at få noget positivt ud af at der er folk der bruger adskillige timer, hver dag, på at arbejdet for hvad de tror på er noget positivt for en klub de elsker.

     Det her var en elendig løsning. Det ved vi godt. Vi hader det. Men det har virket. Vi har fået en reaktion fra AaB – nu arbejder vi videre…

     Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

     • Morten Jensen siger:

      Forstår din irritation over det virker til klubben ikke lytter. Har selv oplevet situationer, hvor man kunne have ønsket klubben havde handlet anderledes.

      Men det kommer aldrig til at retfærdiggør et boykot i min bog, det er min holdning til det. Den vil jeg stå ved, også selvom der til tider bliver truffet nogle besynderlige beslutninger.

      Man får som regel altid rettet op i sidste ende.

      Enig eller uenig: Thumb up 1 Thumb down 0

      • Casper siger:

       Forhåbentligt. Dette boykot var det rigtige at gøre for os. Jeg tror det at vi kaldte det et boykot, istedet for bare stemningsboykot, har fået flere op af stolen. Nu må vi håbe AaB lytter. Det skal aldrig komme til det her igen.

       Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

    • stig siger:

     Hr. Morten Jensen, ka læse ud af dit politiske korekte og småborgerlige indslag, at du netop inviliger i dabatten uden nogen som helst kenskab eller respekt for den ene part i sagen.

     Dette ka betyde en af 2 ting..

     Enten sidder du og ser fjernsyn og ridder med på bølgen i en fuldstændig ubegrundet hetz mod fredelige men farverige fans, og sidder og bilder dig selv ind du har ret til at dømme andre unden på nogen måde at sætte dig ind i hvad det egentlig handler om, for lige at markere at du er “på de godes side”.

     Hvilket gør dig ekstremt arrogant, og efter min mening, til en rigtig slesk type..

     Eller også er du totalt blottet for retfærdighedssans, og går under betegnelsen “født med en guldske i røven” og har deraf svært ved at forholde dig til at blive uretfærdigt dømt da du nok aldrig har oplevet modgang, hvilket har medført dine ekstremt konservative synspunkter,

     Så ka jeg da forstå dit synspunkt, og respektere din holdning, selvom jeg er meget uenig.

     Vil lige rette en referance til Niels Kristian Holmstrøms verbale indslag i “fodbold uden filter”.:

     Hr. Holmstrøm ville gerne sammenligne det at gå til fodbold med at ta en flyver angående sikkerhed.
     Hvilket jo egentlig minder meget om hinanden, for på samme måde som når Hr. Holmstrøm tager en flyver, skal vi almindelige fodbold fans i gennem et sikkerheds chek, hvilket for så vidt er fint nok.
     Når så Hr. Holmstrøm er kommet op i sin flyver, og det viser sig der er nogen som er sluppet gennem sikkerheds kontrollen med en masse fyrværkeri og egentlig kun er med flyet for at slås med hinanden, må man vel gå ud fra at Hr. Holmstrøm vil rette en klage til flyselskabet ang. den ubehagelige flyvetur som Hr. Holmstrøm har betalt for.

     På dette punkt adskiller det at gå til fodbold sig fra at ta en flyver i følge Hr. Holmstrøm.

     For når vi almindelige fodboldfans har betalt for en billet til Hr. Holmstrøm arrangement bliver vi proppet ind i et bur med de her lidt halv suspekte typer, og så er vi åbentbart ansvarlige for vores egen sikkerhed..
     Men ikke nok med det, vi bliver åbentbart også draget til ansvar for de handlinger som andre foretager sig i det afsnit hvor vi er blevet placeret af Hr. Holmstrøm.

     På trods af at Hr. Holmstrøm har kendt til problemet, og gennem tv-reklamer i flere år opildnet til at forstørre problemet, ligger Hr. Holmstrøm nu alt ansvar fra sig og sidder og peger fingre af almindelige fodboldfans..

     Det er trods alt for vammelt selv for en mand som ham….!!!

     Så det er sku nødvendigt at der er nogen som markere det, uanset hilken form det er..!! :-)

     Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 1

     • Morten Jensen siger:

      Du sidder og sætter mig i bås uden at vide noget som helst om mig. Hvem er det så lige der er den ‘sleske type’ af os to. Pointen i hele debatten er totalt glippet for dig, hvorfor aner jeg ikke.

      Men det gider jeg sådan set heller ikke bruge min tid på.

      Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

      • stig siger:

       undskylder lige…!!

       var ikke min mening, syntes bare det er for let købt at pege fingre af fanklubben.. :-)

       Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

       • Morten Jensen siger:

        Der skal ikke herske nogen tvivl om min kommentar var for hård, men det er i orden at pege fingre når man føler folk laver et “bad move” mod vores elskede klub.. hvert fald i mine øjne..

        Enig eller uenig: Thumb up 0 Thumb down 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>