AaB favoritter mod Esbjerg

Fredag aften skal Hele Nordjyllands Hold en tur til Vestjylland og spille mod denne sæsons overraskelse. Oprykkerne fra Esbjerg har med en god stabilitet spillet sig op på en foreløbig tredjeplads.

Kampen er Jacob Friis’ første som træner og han vil forsøge at sætte sit personlige præg på holdet til kampen:

Det afholder os dog ikke fra, at vi kommer til Esbjerg for at vinde i morgen aften. Vi har såvel defensivt som offensivt forsøgt at skrue på nogle nuancer, så vi kan få tippet marginalerne over til vores side, og det vil man forhåbentlig kunne se og se resultatet af i morgen, siger Jacob Friis, der efter torsdagens træningspas har udtaget følgende 19 spillere:

Jacob Friis, til AaBsport.dk

Og chancerne for sejr ser udmærket ud, da Esbjerg til kampen må undvære en skadet Kristian Riis, samt karantæneramte Parunashvilli og Rodolph Austin. Dermed er de uden faste, centrale spiller i forsvar og på midten.

AaB’s trup er skadesfri (bortset fra Ramkilde) og Friis har frit valg til sin startelver. Der bliver ingen revolution, og eneste udskiftning der forventes her fra er en mulig Børsting på højre back frem for Pallesen.

Forventet startopstilling (4-4-2): Rinne – Børsting, Okore, Pedersen, Ahlmann – Kusk, Würtz, Abildgaard, Ochs – van Weert, Andersen

Det er tvingende nødvendigt, at holdet ikke forfalder til henholdende possesionbold og istedet forsøger at stå stærkt taktisk. Det centrale forsvars boldomgang er for langsom og deres pasninger for upræcise til at bolden skal være på firebackkædens fødder ret længe af gangen.

Det er vigtigt at vores to “seksere” sætter sig tungt og formår at bryde Esbjergs spil centralt og at det fremadrettede spil går over kanten fremfor centralt. Kan Friis få styr på de mange boldtab, som der kommer fra opspillet fra forsvaret er vi nået langt. Og så er en sejr bestemt mulig. Og sandsynlig.

Hvis man kigger på odds-markedet, så giver AaB 2,40 igen, mens Esbjerg giver 3,15. På trods af lavere placering, udebane og form vurderes AaB til at have større chancer for sejren. For en gangs skyld håber vi at de har ret.

Hvis du har brug for et hurtigt fiks som opvarmning så se AaB TVs samling af mål i mellem de to hold:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *